Ajankohtaista

uutiset_kuva_vaaka uutiset_kuva_pysty

Perttu Pörhölä nimitetty Pellopuu Oy:n toimitusjohtajaksi 1.4.2021 alkaen

01.04.2021

Perttu Pörhölä on nimitetty Pellopuu Oy:n toimitusjohtajaksi. Nykyinen toimitusjohtaja Mikko Mannola siirtyy toisen yrityksen palvelukseen 1.4.2021 alkaen.

Perttu Pörhölällä on laaja kokemus globaalin yrityksen johtotehtävistä. Hän on työskennellyt viimeiset 20 vuotta BRP:n (Bombardier Recreational Products) palveluksessa. Viimeisempänä asemapaikkanaan hänellä oli Juarez, Mexico ja El Paso, USA.

Lue lisää

Laatujärjestelmämme tuottaa tyytyväisiä asiakkaita

25.03.2021

Pellopuun toimitusten erinomainen laatu perustuu jatkuvaan ja kattavaan laaduntarkkailuun sekä käytössämme olevaan ISO 9001:2015 -standardin mukaiseen laatujärjestelmään.

Laatujärjestelmän ulkopuolisena valvojana toimii DQS Finland Oy. Tänä keväänä oli jälleen aika uusia sertifikaatti, jolloin DQS Finland auditoi myynti-, suunnittelu-, tuotanto- ja kunnossapitotoimintomme. Pellopuulla on ollut laatustandardin mukainen sertifikaatti jo vuodesta 2011 lähtien. 

Lue lisää

Ravintolakokki löysi uuden uran Pohjoismaiden suurimmalta hirsilinjalta

27.01.2021

Tero Telkkälä muutti vaimonsa kanssa Rovaniemeltä Pelloon kesällä 2017. Tarkoituksena oli muuttaa lähemmäs Pellossa sijaitsevaa mökkiä, jossa pariskunta vietti paljon aikaa. Työpaikka uudella paikkakunnalla löytyi Pellopuulta, jossa Tero kouluttautui työn ohessa uuden Hundegger-hirsilinjan pääkäyttäjäksi.

Tero kysyi ensin töitä toiselta alueella sijaitsevalta teollisuuslaitokselta, mutta heillä oli tiukka edellytys soveltuvalle koulutukselle.  

– Olin aikaisemmin työskennellyt useamman vuoden ravintolakokkina VR:n ravintolavaunuissa, jonka jälkeen opiskelin itseni nuoruuden toiveammattiin datanomiksi. Pidempiaikaisia tietokonealan töitä ei kuitenkaan lopulta löytynyt. Sain töitä kaupan alalta, ja tulin siellä suorittaneeksi vielä merkonomin tutkinnon oppisopimuksella. Kun ensimmäiseksi hakemassani paikassa Pellossa edellytettiin teknisempää koulutusta, olin sitten yhteydessä Ammattiopisto Lappiaan, josta minulle vinkattiin, että Pellopuulla etsitään koulutettavia uudelle Hundegger-hirsilinjalle, kertoo Tero.

Lue lisää

Suuri on kaunista – Jättihirren ensimmäinen vuosi markkinoilla

21.12.2020

Pellopuu lanseerasi alkuvuodesta 2020 itse kehittämänsä, hirsirakentamisen mullistavan rakenteellisen innovaation, yli metrin korkuisen Jättihirren, joka on markkinoiden korkein hirsiprofiili. Suomessa Jättihirren myynnistä vastaa Pellopuun läheinen kumppani Salvos

Kuinka vuosi on mennyt, ja miten uusi innovaatio otettiin vastaan?

Lue lisää

Pellopuun aurinkovoimalainvestointi valmistui

31.07.2020

Pellopuun uusi 1151 paneelin aurinkovoimala otettiin käyttöön kesän alussa.

Uusi aurinkosähköjärjestelmä on 320,88 piikkikilowatin tehollaan ja noin 251 000 kilowattitunnin vuosituotollaan yksi Pohjois-Suomen suurimpia. Voimalalla on 25 vuoden tuottotakuu.

Lue lisää

Viihtyisä ja avara Ajanki 105 -hirsikoti valmistui Rovaniemellä

03.07.2020

"On mukavaa olla takaisin kotiseudulla – juuri sellaisessa kodissa jollaisen olemme halunneet", kertoo Jaakko Iivari. 

Jaakko ja Tiina Iivari rakensivat Rovaniemen Lohinivaan perinteistä ja modernia yhdistävän, kodikkaan 105 mhirsiomakotitalon. Talo valmistui huhtikuussa 2020. Pariskunta vertaili useita hirsitalotoimittajia, ja talomalliksi valikoitui lopulta Pellopuun Ajanki 105 (entinen Levi 105B) pienin muokkauksin. Nurkkaratkaisuksi valittiin perinteinen ristinurkka.

Lue lisää

Pellopuun miljoonaluokan tulevaisuusinvestointi valmistuu tänä vuonna

04.06.2020

Teimme vuonna 2019 merkittävän investoinnin toimintojemme kehittämiseen sekä liiketaloudellisesti että ekologisesti. Samalla haluamme omalla toiminnallamme tukea uusiutuvia energiamuotoja sekä hillitä ilmastonmuutosta. 

Projekti saadaan päätökseen tänä vuonna, ja se pitää sisällään mm. yhden Pohjois-Suomen suurimmista aurinkovoimaloista, uudenaikaisen HERZ BioFire -hakevoimalan sekä pinta-alaltaan 3300 m2 uuden tuotantohallin, jonka elementtirakenne on toteutettu kierrätettyjä betonielementtejä ja puuta hyödyntäen. Lisäksi projektiin sisältyy investointi yhteen maailman suurimmista hirsilinjoista, joka nostaa tuotantomme jalostusastetta uudella puunkäsittelytekniikalla.

Kyseessä on yli 5 miljoonan euron kokonaisinvestointi.

Lue lisää

Pellopuu toimitti kauniin ja modernin hirsitalon Alankomaihin

18.05.2020

"Toimitetut osat sopivat yhteen täydellisesti, ja rakenne koottiin muutamassa viikossa. Olimme kaikkineen erittäin tyytyväisiä projektiin", kertoo Liesbeth Habraken. 

Gasselin kylään, lähellä Graven kaupunkia Alankomaissa, valmistui vuonna 2019 uusi, arkkitehtonisesti ainutlaatuinen hirsitalo. Tämä kaunis, moderni ja ekologinen hirsitalo on omistajiensa Guus ja Liesbeth Habrakenin ja arkkitehti Werner Eversin yhteistä käsialaa. Pellopuu valmisti ja toimitti talon koko mäntyhirsirakenteen, puurakenteet lattioihin, oviin ja ikkunoihin sekä talon ulkopintojen erikoislaudoituksen siperianlehtikuusesta.

120 neliömetrin kokoisessa talossa on kaksi kerrosta. Ensimmäinen kerros koostuu yhdestä suuresta tilasta, joka yhdistää olohuoneen, ruokailutilan sekä keittiön. Toisessa kerroksessa on suuri ja ylellinen, omalla kylpyammeella varustettu makuuhuone, suuri vierashuone sekä kylpyhuone ja erillinen WC huoneiden välissä. Toisen kerroksen yläpuolella sijaitsee ullakkovarasto.

Lue lisää

Pellopuulle myönteinen EAKR-rahoituspäätös

06.06.2019

Pellopuulle myönteinen rahoituspäätös Euroopan aluekehitysrahastolta (EAKR) 

Pellopuulle on myönnetty 5.6.2019 tukea tuotekehityshankkeelle, jossa kehitetään hirsirakennuksen elementtitoteutusta.

Rakennuksen hirsiseinät tuotetaan valmiiksi kokonaisuuksiksi jo tehtaalla. Rakennus toimitetaan työmaalle suoraan, joten rakennus saadaan säältä suojaan 1 vrk aikana. Hankkeessa on mukana EU-ohjelma: Kestävää kasvua ja työtä 2014 - 2020

Hankkeen toteutusaika on 3.4.2019 - 30.4.2021

  • Eura 2014 hankekoodi : A74949
  • Hankkeen hyväksytty kokonaiskustannusarvio 178 700 €, myönnetty tuki 89 350 €

 

     

Lue lisää

Rekrykoulutuksella töihin Pellopuulle

24.02.2019

Hae RekryKoulutuksella puualan prosessityöntekijäksi!

Pellopuulla on valmistumassa 3,6 M€ investointi tuotantotiloihin ja uuteen tuotantokonekantaan. Investointi tuo uudella tekniikalla tehtäviä tuotteita tuotantoomme ja nostaa merkittävästi puun jalostusastetta uusissa tuotteissamme. Uusi puun käsittelymenettely ja jalostustekniikka synnyttävät nykyisten prosessitehtävien lisäksi tarpeita uusille toimenkuville. 

Suomen Yrittäjäopisto ja Lapin työ- ja elinkeinotoimisto järjestävät yhteistyössä kurssin, joka soveltuu kaikille teollisuuden prosessityöstä kiinnostuneille, vuorotyöhön soveltuville henkilöille. Kurssilla annetaan valmius tehdä tuotantomme tunnettua laatua, valmius selviytyä erilaisista työvaiheen työstöistä sekä taitoa toimia ja tehdä tuotteita prosessin ohjelmalla. Työtehtävät sopivat hyvin sekä miehille että naisille.

Lue lisää