Ajankohtaista

uutiset_kuva_vaaka uutiset_kuva_pysty

Suuri on kaunista – Jättihirren ensimmäinen vuosi markkinoilla

Pellopuu lanseerasi alkuvuodesta 2020 itse kehittämänsä, hirsirakentamisen mullistavan rakenteellisen innovaation, yli metrin korkuisen Jättihirren, joka on markkinoiden korkein hirsiprofiili. Suomessa Jättihirren myynnistä vastaa Pellopuun läheinen kumppani Salvos

Kuinka vuosi on mennyt, ja miten uusi innovaatio otettiin vastaan?

jattihirsi1b

JättihirsiTM-elementti on 360 mm korkea. 

– Se otettiin erinomaisesti vastaan, kertoo Pellopuu Oy:n toimitusjohtaja Mikko Mannila.

– Monella asiakkaalla on ollut ajatus tehdä tavallisesta hirrestä, mutta sitten edustajamme on esitellyt heille vaihtoehtona, että tällainenkin on mahdollista. Lopulta onkin tehty kaupat Jättihirrestä.

– Moni asiakas on kommentoinut, että onko mahdollista todella saada näin isoa hirsirakennetta. Muualta tällaista ei saa, kertoo Mannila.

– Käyttämämme puun laatu on ensiluokkaista, ja vaalea kotimainen kuusi tarjoaa tyylikkään ja modernin seinäpinnan. Mutta ennen kaikkea Jättihirsi valitaan, koska se tarjoaa talolle täysin omassa luokassaan olevan rakenteen: Jättihirsi on ainutlaatuinen ja järeä. Koolla on väliä, Mannila naurahtaa.

– Myynti lähti helmikuun lanseerauksen jälkeen hyvin käyntiin, koronasta huolimatta. Suomessa on koronavuoden aikana eletty jopa jonkinlaista hirsirakentamisen buumia. Jättihirsi-taloja on toimitettu kotimaahan ja vientiin yhteensä jo kymmeniä, ja tilauskantamme näyttää merkittävää kasvua myös tulevaisuuteen. Maailmalle Jättihirttä on jo myyty muun muassa Venäjälle, Norjaan, Tallinnaan, Kirgisiaan ja Tšekkeihin.

– Tällä hetkellä haemme Jättihirsi-linjalle lisää työvoimaa, jotta tuotanto saadaan pyörimään kolmessa vuorossa. Linjalla ei tarvitse olla alan koulutusta tai työkokemusta pohjalla, sillä koulutamme tehtävään itse, oppisopimuksella tai ilman. Riittää, kun on oikeanlainen asenne, eikä pelkää tietokoneen käyttöä tai vuorotyötä. Kyseessä on siisti sisätyö Pohjoismaiden suurimmalla hirsilinjalla. Jos tehtävä kiinnostaa, niin ota meihin yhteyttä, Mannila kehottaa.

 

Jättihirren hyödyt kertautuvat rivitalorakentamisessa

 Nyt Jättihirttä ollaan ottamassa käyttöön myös rivitaloprojekteissa, sillä rivitalorakentaminen nopeutuu Jättihirrellä merkittävästi laadusta tinkimättä. Paitsi että suurikokoinen Jättihirsi soveltuu erinomaisesti elementtirakentamiseen, myös hirsirakentaminen itsessään mahdollistaa laadukkaamman ja pitkäikäisemmän rakenteen nopeammin.

Miten hirsi mahdollistaa tämän? Ajansäästö verrattuna kappaletavarasta rakentamiseen on ehkä helpointa hahmottaa seinärakenteiden kautta. Tavallisessa rakentamisesta seinä koostuu helposti kymmenestä eri kerroksesta ja työvaiheesta: tarvitaan ulkokuori, koolaus, tuulensuojalevy, runkotolppa, villa, höyrysulku, koolaus, villa, kipsi ja tasoitteet. Hirressä on vain yksi kerros ja yksi työvaihe, ja samalla sisä- ja ulkopinnat ovat suoraan pintakäsittelyvalmiita. Hirsirakenne hengittää ja tarjoaa luonnollisen eristyksen, ja välttää useista materiaaleista ja kerroksista koostuville seinärakenteille tyypilliset kosteusvauriot ja sisäilmaongelmat tehokkaasti.

Jättihirsi on myös aidosti painumaton, jolloin talo voidaan koota kuin legopalikoista ilman, että perinteisille hirsirakenteille ominaista painumista tarvitsee ottaa millään tavalla huomioon jatkovaiheissa. Jättihirrestä rakentaminen ei vaadi enää perinteisille hirsirakenteille tyypillistä hirsialan erikoisosaamista, vaan talon voi koota kuka tahansa timpuri.

– Muihin hirsirakenteisiin verrattuna Jättihirsi on valtavan kokonsa ansiosta huomattavasti nopeampi asentaa. Hirsikertoja tarvitaan huomattavasti vähemmän. Tällä hetkellä suunniteltuun rivitaloprojektiin on arvioitu, että rakentamiseen menisi 75 päivää tavallisella hirrellä, mutta vain 32 päivää Jättihirrellä. Omakotitalon hirsirunko on mahdollista pystyttää jopa yhdessä päivässä, Mannila sanoo.

Lue lisää Jättihirrestä ja ota yhteyttä!

Miten Jättihirsi valmistetaan? Katso video!

 

Lataa Pellopuun esite!

Pellopuu_esite_2020_kansi

Tarjoamme kattavan valikoiman laadukkaita ja nykyaikaisia hirsiratkaisuja uutta kotia etsivälle
sekä suuriin rakennusprojekteihin. Lataa tästä esitteemme!