Uutiset

pellopuu-talo-pariskunta-makaa pellopuu-talo-pariskunta-makaa-mobiili

Pellopuu toimitti kauniin ja modernin hirsitalon Alankomaihin

"Toimitetut osat sopivat yhteen täydellisesti, ja rakenne koottiin muutamassa viikossa. Olimme kaikkineen erittäin tyytyväisiä projektiin", kertoo Liesbeth Habraken. 

Gasselin kylään, lähellä Graven kaupunkia Alankomaissa, valmistui vuonna 2019 uusi, arkkitehtonisesti ainutlaatuinen hirsitalo. Tämä kaunis, moderni ja ekologinen hirsitalo on omistajiensa Guus ja Liesbeth Habrakenin ja arkkitehti Werner Eversin yhteistä käsialaa. Pellopuu valmisti ja toimitti talon koko mäntyhirsirakenteen, puurakenteet lattioihin, oviin ja ikkunoihin sekä talon ulkopintojen erikoislaudoituksen siperianlehtikuusesta.

120 neliömetrin kokoisessa talossa on kaksi kerrosta. Ensimmäinen kerros koostuu yhdestä suuresta tilasta, joka yhdistää olohuoneen, ruokailutilan sekä keittiön. Toisessa kerroksessa on suuri ja ylellinen, omalla kylpyammeella varustettu makuuhuone, suuri vierashuone sekä kylpyhuone ja erillinen WC huoneiden välissä. Toisen kerroksen yläpuolella sijaitsee ullakkovarasto.

Hirsitalo sijaitsee uudella lähiöalueella, jossa naapureiden tonteilla ei ole vielä aloitettu rakentamaan. Talon suurikokoiset ikkunat tarjoavat upean näköalan omaan puutarhaan sekä taustalla sijaitsevaan metsään ja pelloille.

Pellopuu-netherlands-pic0-1

 

Luonnollinen ja hengittävä rakennusmateriaali

Idea hirsitalosta alkoi muotoutua, kun Guus ja Liesbeth olivat yhdellä useista lomamatkoistaan Italian Alpeille.

“Halusimme rakentaa jotain erityistä ja käyttää luonnollisia materiaaleja niin pitkälle kuin mahdollista. Toinen meille tärkeä arvo oli laadukas sisäilma. Seuraavalla lomallamme majoituimme majatalossa, jonka omistaja työskenteli italialaisessa puu- ja hirsitaloja rakentavassa yrityksessä. Keskustellessamme suunnitelmistamme hänen kanssaan tulimme siihen tulokseen, että hengittävä hirsirakenne tarjoaisi tarpeisiimme täydellisen ja luonnollisen ratkaisun, mukaan lukien terveellisen ja raikkaan sisäilman. Pystyisimme myös rakentamaan talon huomattavasti nopeammin hirrestä, sillä talon hirsirungon kokoaminen ei kestäisi kuin muutaman viikon. Näin valitsimme rakennusmateriaaliksi lopulta hirren”, kertoo Liesbeth.

“Aloimme sitten vierailla eri hirsivalmistajilla Alankomaissa, Belgiassa ja Italiassa, mutta emme löytäneet sopivaa ratkaisua. Tässä vaiheessa arkkitehtimme Werner suositteli Pellopuuta, sillä hän oli työskennellyt Pellopuun kanssa useita kertoja aikaisemminkin. Otimme yhteyttä Pellopuuhun ja näytimme heille suunnitelmamme. Pellopuu ilmoitti pystyvänsä toimittamaan hirsirakenteet tarpeisiimme, ja myös heidän hintatasonsa oli sopiva.”

“Ennen kuin teimme lopullista päätöstä, halusimme vielä vierailla Pellopuun tehtaalla Suomessa. Niinpä tammikuussa 2019 vierailimme Pellopuun tehtaalla Lapin valkoisessa talvessa ja vakuutuimme Pellopuun tuotannon erinomaisesta laadusta ja korkeasta vaatimustasosta.”

Pellopuu-netherlands-pic1

 

Alusta loppuun kahdessa kuukaudessa

Lapin matkansa jälkeen Guus ja Liesbeth hakivat rakennuslupaa, ja noin kahdessa kuukaudessa asiat olivat siinä määrin selvänä, että he pystyivät tilaamaan talon. 

”Kun olimme jättäneet tilauksemme Pellopuulle, toimitus ja talon kokoaminen tapahtuivat nopeasti. Heinäkuun ensimmäisellä viikolla rakenteet saapuivat tontille viimeisteltynä ja valmiina koottaviksi. Toimituksen mukana tuli Pellopuun oma vastaava rakentaja, joka henkilökohtaisesti valvoi talon kokoamisen alusta loppuun tontilla. Pellopuun edustaja oli hirsirakentamisen asiantuntija, jolla oli laaja kokemus erilaisten hirsirakennusten kokoamisesta eri puolilla maailmaa”, kertoo Liesbeth.

”Toimitetut osat sopivat yhteen täydellisesti, ja rakenne koottiin muutamassa viikossa. Seuraavaksi, talomme erikoissuunnittelun mukaisesti, hirsirakenteen ulkopuolelle lisättiin luonnollisesta puukuidusta valmistettu eristys. Lopuksi eristys peitettiin Pellopuun toimittamilla, siperianlehtikuusesta valmistetuilla linjakkailla pystysuuntaisilla laudoilla, jotka antoivat talolle modernia ilmettä. Syyskuun puoliväliin mennessä talo oli täysin valmis. Rakentaminen kesti vain kaksi kuukautta alusta loppuun.”

“Olimme kaikkineen erittäin tyytyväisiä projektiin. Ihmiset sanovat, että meillä on kaunein talo koko kylässä. Se on mielestäni hieno tunnustus hyvin tehdylle työlle”, sanoo Liesbeth.

Katso projektin kuvat Referenssit-osiossa!

 

 

Lataa Pellopuun uusi esite!

Pellopuu_esite_2020_kansi

Tarjoamme kattavan valikoiman laadukkaita ja nykyaikaisia hirsiratkaisuja uutta kotia etsivälle
sekä suuriin rakennusprojekteihin. Lataa tästä uusi esitteemme!